10 Apr 2016

Ijazah Sarjana Muda Teknologi Makmal Perubatan UiTM

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera .
Rasa macam tergerak hati nak cerita pasal course yang aku tgh belajar sekarang. Degree in Medical Lab Technology dekat UiTM . To be specific UiTM Puncak Alam .
Course ni under FSK . Fakulti Sains Kesihatan. Sebenarnya aku tulis ninutk bagi adik² or sesape jela yang berminat pasal course aku ni. Sebabnya dulu masa aku nak isi upu. Aku pening gila nak isi. Lepastu info pasal kos aku ni pon terlalu siket. Paling byk pun org tulis pasal Diploma. Tapi aku cari pasal Degree. Tapi sama je.
Okey course ni 8sem. More to biology.
Nama pon Teknologi Makmal Perubatan. So basically bdg kerja dia dlm makmal² hospital , makmal² private. Tak kesahlah janji dalam makmal. Check urine, check darah or sebarang jenis specimen yg ada. Kalau ambik course ni kite akan hari² main dgn microscope. Boleh la nnt beli satu kt rumah. huhu.
Skrg aku tgh midsem break utk sem 2. Dah hadap sem 1 dengan jayanya. Lagi 6sem lg. huhu lama gila. So dgn pengalaman sem 1 aku tu. Aku pom mcm poyo nk cerita pasal course aku ni. Sebenarnya aku dah taktahu nk cerita apa. Tapi kalau ada sebarang pertanyaan boleh pm fb aku Ismah Firzanah Ishamshah or Email ismahfirzanah@gmail.com InsyaAllah aku akan cerita dr A to Z. kbai.

1 Budak Comel Lotte:

mohd hafiz said...

Asalamualaikum akk....akk boleh x sye nk taw course outline degree ni akk...tq